Producenci

Zobacz produkty z programu Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler

Zobacz produkty Anny Lewandowskiej Healthy Plan By Ann

Zobacz produkty z programu Bake off Ale Ciacho

Produkty z programu Ugotowani

Produkty z programu Masterchef TVN

Zapisz

Przystawki do maszynki do makaronu MARCATO ATLAS 150 - 13 rodzajów pasty do wyboru

Dostępność: ostatnia sztuka
Wysyłka w: do 5 dni
Cena: 139,00 zł 139.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: MARCATO
Kod produktu: przystawki-atlas150
Pin It

Opis

Jeśli chcesz przygotować włoski makaron typu spaghetti, spaghetti chitarra, lasagnette, linguine, capellini, mafaldine, pappardele, vermicelli, trenette lub bigoli ravioli lub raviolini, to musisz wyposażyć swoją maszynkę do makaronu MARCATO ATLAS 150 (do kupienia osobno) w dodatkowe przystawki dla każdego z typów makaronu osobno.

Każda z przystawek daje się łatwo zamontować i zdemontować z maszynki. W przypadku niektórych przystawek dla bezpieczeństwa użytkownika odradza się używania silnika elektrycznego PASTA DRIVE do napędzania maszynki do makaronu (m.in. ravioli, raviolini, pappardelle, mafaldine i reginette).

Wybierz odpowiedni rodzaj przystawki do pasującego Ci rodzaju makaronu:

  • spaghetti - najpopularniejszy typ makaronu na świecie, grube, długie nitki pasty o grubości 3 mm
  • spaghetti chitarra - rodzaj spaghetti pochodzący z Abruzzo, ma kwadratowy przekrój (jak cienka frytka), przystawka wyciska spaghetti o grubości 2 mm
  • lasagnette - szerokie, cienkie ale szerokie wstążki o szerokości 10 mm, ten typ makaronu często wykorzystywany jest do zapiekanek makaronowych
  • linguine - grube, ale wąskie wstążki makaronu o szerokości 3 mm
  • capellini - cienkie i wąskie wstążki o szerokości 1 mm, najczęściej podawane z lekkimi dodatkami
  • mafaldine - neapolitański makaron, którego nazwa pochodzi od imienia księżniczki Mafaldy z uwagi na podobieństwo do koronki w sukni. To dość szerokie wstążki o szerokości 8 mm z karbowanym po obydwu stronach brzegiem
  • pappardelle - toskański typ makaronu do podawania z ciężkimi sosami. Ma postać szerokich, cienkich wstążek o szerokości 50 mm
  • vermicelli - pochodzący z Campanii jeden z najstarszych typów makaronów, ma średnicę 1 mm i ma postać cienkich nitek
  • trenette - grube, półokrągłe wąskie wstążki o szerokości 3,5 mm (podobne do linguine, ale bardziej zaokrąglone)
  • bigoli - wenecki makaron przypominający spaghetti, ale cieńszy. Jest miękki i łatwo wchłania sosy.
  • ravioli - słynny nadziewany makaron zazwyczaj o kwadratowym kształcie i pofalowanych brzegach. W tej przystawce wystarczy umieścić 2 kawałki ciasta oraz włożyć pomiędzy nimi farsz, a następnie kręcić korbką maszynki, aby uzyskać gotowe do gotowania, nadziane ravioli z zagniecionymi i porozcinanymi brzegami
  • raviolini - mniejsze od ravioli nadziewane farszem makaroniki
  • reginette - bardzo podobny do mafaldine, długie wstążki z pofalowanymi brzegami

Wymiary przystawek: ravioli i raviolini: 17,5 x 11 x 7,5 cm, pozostałe makarony: 17,5 x 7,5 x 3,5 cm

Gwarancja: 10 lat

 

Marka MARCATO to włoska firma z tradycjami, która powstała w 1930 roku w okolicach Padwy. Dzięki swej ponad 85-letniej historii jest jedną z najpopularniejszych włoskich firm produkujących maszynki do makaronu oraz akcesoria przydatne we włoskiej kuchni. Firma gwarantuje wysoką jakość swoich produktów aż 10-letnia gwarancją na swoje produkty.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Bestsellery
bestseller
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl