
Kategorie
Producent
Dostępność
Wysyłka w
Cena
Promocja

Maszynka elektryczna do domowego włoskiego makaronu MARCATO ATLASMOTOR 150 bez silnika

Zasmakuj prawdziwego, smacznego i zdrowego włoskiego makaronu w swoim domu! Aby przygotować prawdziwy włoski makaron, nie możesz obejść się bez maszynki do makaronu. Oto oryginalna włoska, kultowa maszynka do makaronu marki MARCATO z dołączonym silnikiem, dzięki której możesz wyciąć 3 różne rodzaje makaronu (lasagne czyli lazanię, fettuccine oraz tagiollini), a po dokupieniu dodatkowych 10 przystawek nawet do 13 różnych typów włoskiej pasty.
Maszynki do makaronu MARCATO wykorzystywane są m.in. w programach Jamie'go Olivera.
Historia tej maszynki zaczyna się od roku 1965, gdy rozpoczęto jej produkcję, w późniejszym czasie była wielokrotnie ulepszana z wykorzystaniem najnowszych technologii, co spowodowało, że jest to jedna z najpopularniejszych maszynek do pasty na świecie. Sprzedawana jest zarówno w całej Europie jak i w USA. Maszynka posiada aż 5 elementów opatentowanych na całym świecie, co sprawia że jest unikalna i jedyna w swoim rodzaju.
Maszynka w wersji ALTASMOTOR jest napędzana dołączonym silnikiem elektrycznym, jednakże dostępna jest również wersja maszynki napędzana korbką, bez silnika.
Produkt posiada 10-stopniową regulację grubości przygotowywanego makaronu, dzięki czemu możesz dopasować ją do własnych upodobań.
Produkt dostępny jest w kolorze chromowanym (srebrnym, naturalnie niebarwionyn).
W skład zestawu wchodzą:
- maszynka do pasty z przystawkami do 3 makaronów: lasagne czyli lazanii, fettuccine oraz tagiollini
- w skład zestawu nie wchodzi silnik!
- książka z przepisami na włoski makaron
- instrukcja obsługi
- uchwyt do mocowania maszynki do blatu
Całość zapakowana w eleganckie, trwałe pudełko. Świetnie nadaje się jako prezent dla miłośnika kuchni włoskiej lub fana zdrowego, samodzielnie przyrządzanego jedzenia.
Gwarancja: 10 lat
Dostępność: brak towaru
Ręczny ubijak do masła / maselniczka na korbkę 1l KILNER - domowe masło w 10 minut

Chcesz szybko i sprawnie ubić śmietanę i przygotować pyszne domowe masło? Nie ma nic prostszego! Wyposaż się w ręczny ubijak do masła z korbką, który pozwoli na przygotowanie ok. 110 g masła z 300 ml śmietany. To słoik o pojemności 1 litra z korbką, którą kręcimy w celu ubicia śmietany.
JAK PRZYGOTOWAĆ DOMOWE MASŁO?
1. Przelać śmietanę (najlepiej domową lub 30% ze sklepu) do słoika i dodać szczyptę soli.
2. Zakręcić słoik i kręcić korbką do momentu oddzielenia się maślanki.
3. Odkręcić pokrywkę, odlać maślankę, a masło przełożyć do miski z zimną wodą.
4. Masło ugniatać jak ciasto, następnie odlać powstałą maślankę.
5. Masło przełożyć do maselniczki (w lodówce można je przechowywać max. przez tydzień).
Wymiary: 26,9 x 10,9 x 16,5 cm (szer. x wys. x dł.)
Pojemność: 1 l
Materiał: szkło, stal nierdzewna, tworzywo sztuczne, drewno
Kolor: przezroczysty
Dostępność: ostatnia sztuka
Wysyłka w: do 24 godzin