Ręczny ubijak do masła / maselniczka na korbkę 1l KILNER - domowe masło w 10 minut

Opis
Chcesz szybko i sprawnie ubić śmietanę i przygotować pyszne domowe masło? Nie ma nic prostszego! Wyposaż się w ręczny ubijak do masła z korbką, który pozwoli na przygotowanie ok. 110 g masła z 300 ml śmietany. To słoik o pojemności 1 litra z korbką, którą kręcimy w celu ubicia śmietany.
JAK PRZYGOTOWAĆ DOMOWE MASŁO?
1. Przelać śmietanę (najlepiej domową lub 30% ze sklepu) do słoika i dodać szczyptę soli.
2. Zakręcić słoik i kręcić korbką do momentu oddzielenia się maślanki.
3. Odkręcić pokrywkę, odlać maślankę, a masło przełożyć do miski z zimną wodą.
4. Masło ugniatać jak ciasto, następnie odlać powstałą maślankę.
5. Masło przełożyć do maselniczki (w lodówce można je przechowywać max. przez tydzień).
Wymiary: 26,9 x 10,9 x 16,5 cm (szer. x wys. x dł.)
Pojemność: 1 l
Materiał: szkło, stal nierdzewna, tworzywo sztuczne, drewno
Kolor: przezroczysty